Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Friday, September 12, 2008

Hot! : Mahathir Cuba Halang Ku LI Sertai Anwar!!!

KUALA LUMPUR, 10 Sept: Langkah Tun Dr Mahathir Mohamad menyokong Tengku Razaleigh Hamzah dalam perebutan pucuk pimpinan Umno akan datang disifatkan sebagai usaha beliau (Mahathir) untuk menyekat bekas musuh politiknya itu menyertai Datuk Seri Anwar Ibrahim membentuk kerajaan baru di bawah Pakatan Rakyat.

Menurut sumber yang rapat dengan Siasah, Ku Li dikatakan antara tokoh politik Umno yang dikatakan akan memimpin para anggota Parlimen Umno menyertai Anwar bagi membolehkan kerajaan baru dibentuk.

Tun Dr Mahathir dikatakan sedar dengan kemungkinan ini lalu bersetuju untuk menyokong Ku Li bagi merebut jawatan presiden Umno dalam pemilihan parti itu Disember ini.

"Ia bertujuan untuk menyekat Ku Li dari bersama Anwar membentuk kerajaan baru kerana Tun (Dr Mahathir) memang akan berbuat apa sahaja untuk menyekat Anwar," kata satu sumber kepada Siasah.

- SIASAH


AR: Apa nak herannya Che Det, dulu pun Ku Li kan tentang Che Det dan tubuhkan Semangat46..... takkan dah lupa kut????? Tahniah Ku Li, tak payah layan lagi Che det nih, dia hanya berbaik untuk kepentingan diri dia dan keluarga dia sahaja tu...... so, takyahlah layan mamak tua tuh.....

Blog Stats