Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Tuesday, October 28, 2008

HUJAH TV9 - YB Saifuddin Nasution & YB Khir Toyo

HUJAH TV9 - YB Saifuddin Nasution - Part 1

HUJAH TV9 - YB Saifuddin Nasution - Part 2Part 3HUJAH TV9 - YB Saifuddin Nasution - Part 3

ARef: Terima kasih kepada Pemuda Besut di atas, video ini...... Aku nak komen sikit..... kalau diikutkan, sepatutnya Khir Toyo nih kena berhujah dengan Hassan Ali baru regu yang best..... Anyway, Saifuddin Nasution pun, Khir Toyol nih dah nak K.O!!!!

PELANCONG ANGKASA DAN ANGKASAWAN MALAYSIA..Richard Garriott :PELANCONG ANGKASA


Syed Muzzafar : ANGKASAWAN MALAYSIA

Angkasanuri : Hari ini Richard Garriott, jutawan permainan video dari Amerika Syarikat selamat kembali ke bumi. Media seluruh dunia menggelarnya sebagai pelancong angkasa.

Dia pergi angkasa lepas di Stesen Angkasa Lepas Antarabangsa ( ISS ) menggunakan roket Soyuz milik Russia selama 12 hari. dengan segala perbelajaan sebanyak AS$ 35 juta ( RM 119 juta ) dengan menggunakan duit poket sendiri. Di samping itu,sepanjang di ISS dia turut melakukan beberapa kajian terutama berkaitan tekonologi permainan video yang dihasilkan oleh syarikatnya. Tak de pulak dengar dia dipanggil angkasawan atau astronaut.

Berbeza dengan Syed Muzzafar yang turut ke stesen ISS selama 10 hari juga dengan Roket Soyuz milik Russia.Berlepas dari stesen yang sama dan kembali ke bumi di tempat yang hampir sama dengan Garriott! Perbelanjaan mencecah hampir RM 120 juta yang turut membuat beberapa eksperimen, balik-balik je terus dapat gelaran angkasawan atau astronaut. Sehingga hari ini diusung ke hulu ke hilir menceritakan pengalamannya sebagai angkasawan.

Kenapa Richard Garriott dipanggil pelancong angkasa dan Syed Muzzafar dapat gelaran angkasawan. Bila fikir-fikir balik, barulah saya faham Syed Muzzafar dapat gelaran angkasawan sebab dia pergi ke ISS guna duit negara, duit rakyat! Manakala Richard Garriott pergi guna duit sendiri sebab itu dia tak layak dipanggil angkasawan !

ARef: Aku nak komen pun rasernya malas... tapi, aku komenlah...... Kalau diikut sebenor-benornya, memang Sheikh Muszaffar tuh bukannya angkasawan..... cam jugak kita kerja..... mana ley panggil jurutera kalau kita baru duk dalam kilang/tempat kerja selama tak sampai sebulan..... confirm kerja pun belom lagi...... apa2pun, biarlah..... Malaysia siap nak beli lagi SOYUZ tuh nak letak lam muzium.... kih3..... apa2pun, aku pikir positif, sebab, duit dah dibazirkan kan?? jadi, kerja ko sekarang Sheikh Muszaffar, perlulah tolong budak2 sekolah nun supaya minat sains...... bertambah laks negatif.... si sheikh nih pulak letak harga melambung tinggi untuk berucap.... Cam hebat bebenor aje ko..... tapi, aku tak respek ko pergi ke ISS, tapi, aku respek ko dapat Ijazah Doktor Gigi!!! tuh aje...... sorry ya..... Pelancong Angkasa Malaysia a.k.a Pencekik Darah Untuk Motivasi Malaysia!!!!!

Blog Stats