Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Tuesday, November 04, 2008

Rosmah Layak Jadi Canselor Kat SOGO aje!!!

Malaysiakini : Pemuda Pakatan Rakyat menggesa kerajaan Selangor menggantikan isteri timbalan perdana menteri, Rosmah Mansor sebagai canselor Universiti Industri Selangor (Unisel).

rosmah mansor and uniselUniversiti milik penuh kerajaan negeri itu melantik isteri Datuk Seri Mohd Najib Razak sebagai canselor pertamanya pada Ogos 2006.

Unisel, yang ditubuhkan pada 1999, diuruskan oleh Pendidikan Industri Yayasan Selangor Sdn Bhd (PIYSB) yang dipengerusikan oleh menteri besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Angkatan Muda Keadilan (AMK) Selangor bersama Pemuda PAS Selangor dan DAP Selangor akan menyerahkan surat bantahan kepada Abdul Khalid esok.

Dalam surat bantahan itu, Pemuda Pakatan mahu Unisel mencari seorang calon canselor yang "lebih bermoral dan berintegriti."

"Rosmah mempunyai nilai moral yang dipertikaikan oleh masyarakat. Rosmah bukan untuk gedung ilmu, tetapi lebih tepat untuk gedung membeli-belah," kata ketua AMK negeri Khairul Anuar Ahmad Zainudin.

Dihubungi Malaysiakini hari ini, beliau bagaimanapun menafikan bantahan itu bermotifkan politik.

"Ini bukan soal musuh politik, ini tentang maruah universiti," katanya, yang juga naib ketua Pemuda PKR.

Menurutnya lagi, secara teknikalnya, penggantian jawatan itu boleh dijalankan dalam masa sebulan.

Mengulas calon yang bakal menggantikan bakal wanita pertama itu, Khairul Anuar berkata:

"Ramai lagi tokoh-tokoh dalam Pakatan, dalam PKR, DAP dan PAS yang layak mengisi jawatan itu.

"Contohnya naib presiden PKR Dr Syed Hussin Ali sendiri yang lama bergiat dalam politik dan yang mempunyai penguasaan akademik dalam bidang antropologi."

ARef: Kahkahkahkah..... Memang tak layak jadik Canselor dalam Gedung Akademik pun....... Memang sesuai sangat, si Rosmah nih jadi Canselor kat SOGO..... hahahahahahaha!!!!!

3 Pesanan Mujahiddin
Sila Klik pada Imej untuk sonang dibaco.....

Wasiat dari Imam Samudra, Amrozi dan Mukhlas

SUMBER : PemudaaBesut
JURUKAMERA dan wartawan mengambil gambar huruf �H� yang ditandakan di kawasan lapang perkampungan Amrozi dan Mukhlas dipercayai tempat helikopter menghantar mayatnya selepas hukuman. Gambar kecil (dari kiri) Mukhlas, Imam Samudra dan Amrozi.

Mukhlas, Imam Samudra dan Amrozi bin Nurhasyim


Menunggu ... Mukhlas (kiri) dan Amrozi di dalam penjara Nusakambangan di Cilacap, Indonesia.

Amrozi, Imam Samudra dan Mukhlas masih meraikan 'idul fitri 1429

Imam Samudra

Mukhlas

Amrozi

Tempat bersemadi... Amrozi dan Mukhlas berharap akan dikebumikan berhampiran dengan makam ayahanda mereka. Gambar kecil: Mukhlas, Imam Samudra dan Amrozi.

Amrozi (kiri), Mukhlas (2 dari kiri), dan Imam Samudra (kanan) bersama peguam Achmad Michdan (2 dari kanan)

Wasiat dari Imam Samudra, Amrozi dan Mukhlas

Para syuhada, mujahid dan pahlawan Islam yang didapati bersalah dalam serangan bom di Bali pada 2002 menyampaikan sebuah wasiat khusus berkaitan dengan pelaksanaan eksekusi terhadap mereka (klik sini).


(Klik gambar untuk memperbesar)

Semua itu dilakukan berdasar keyakinannya atas sunah Rasul yang mengharuskan setiap muslim mendukung muslim lain yang masuk golongan syuhada. Semoga semua perjuangan para syuhada mendapat pahala yang berlimpah dari Allah SWT dan menemukan 72 para bidadari!

Subhanallah….AllahuAkbar…!!!

BACA ARTIKEL BERKAITAN : Tenang sebelum ditembak ~ Malaysiakini

Blog Stats