Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Friday, November 07, 2008

Jawatan Kosong : RTM MENCARI PENYAMPAI BERITA

Dunia Tiger : RTM sedang mencari penyampai berita lelaki dan wanita yang berketrampilan.

Sila hantarkan resume dan gambar terbaru anda ke datukbeb@yahoo.com.

Semoga berjaya.Tukang Sapu punya komen....

" yang paling ponting pandai putar bolitkan cerito... hik hik hik walaupun hangpa tau cita sebenarnya dan anda ada bukti dengan kukuh... tapi bilo skrip anda dapat lain dari apa yang sepatutnya... ando kena pandai meyakinkan penonton/pendengar percaya dengan berita yang anda sampaikan hik hik hik tak lupo juga... anda mesti berdaftar sebagai ahli umno.... untuk memudahkan temudugo..... erk sapo la datuk yang poyo pakai email datukbeb@yahoo.com nie.. tak profesional langsung...."

Aku punya komen.....

Ha3....... hantar aje resume korang dulu, jangan lupa sebelum hantor resume, daftar jadi ahli UMNO, kalau bukan ahli UMNO, mana nak dapek!!!! and then, kalau yang pompuan, mana ley pakai sopan2..... begitulah situasi Malaysia sekarang.... yang terdedah lebih disukai ramai!!!! Hantar, jangan tak hantar.... Tapi, takyahlah nak daftar jadi ahli UMNO, takyahlah nak bukak sana sinun, yang penting TAWAQQAL KEPADA ALLAH, sebab dah tak lama dah..... UMNO akan TUMBANG!!!! yeahhhhhhhhhh.

Hari-Hari Terakhir Sebelum Hukuman Mati ~ Malaysiakini

SUMBER : Pemuda Besut

A banner reading "Amrozi, Imam Samudra and Muklas are Mujahiddeen, not terrorists" hangs outside the house of Samudra's mother in Serang, Banten province November 6, 2008. Indonesian officials on Thursday told the family of one of the three militants sentenced to death for the 2002 Bali bombings to accept execution once it happens, a sign that executions will take place soon.


Members of Indonesian Mujahidin council (MMI) shout slogans during a protest in support of convicted Bali Bombers Amrozi, Mukhlas and Imam Samudra in front of attorney general's office in Jakarta on November 7, 2008. The families of the Indonesian Islamists on death row for the 2002 Bali Bombings have been told to "get ready" for the executions, a prosecutor said November 7.


Supporters of Bali bomber Imam Samudra ride a car to visit Samudra's family in Serang, Banten province November 6, 2008. Indonesian officials on Thursday told the family of one of the three militants sentenced to death for the 2002 Bali bombings to accept execution once it happens, a sign that executions will take place soon.
District Attorney Amri Sata walks after meeting with mother and brother of Bali bomber Imam Samudra at Imam's mother's house in Serang, Banten province, Indonesia, Thursday, Nov. 6, 2008. The three Indonesian militants on death row for the 2002 Bali bombings have exhausted legal options and could be executed within days.
A worker monitors prints of posters of Bali bomber Imam Samudra with his daughter at a printing shop owned by Samudra's relative in Banten, West Java November 6, 2008. The attorney general's office has said the three militants-- Imam Samudra, Mukhlas and Amrozi--would be executed in early November for their role in the 2002 nightclub bombings on the resort island in which 202 people died. The writing on the posters read, "Mujahideen, fight".
Hukuman mati tiga pengebom Bali: Keluarga diarah bersedia

[DIKEMAS KINI] TENGGULUN: Keluarga kepada tiga pengebom Bali yang telah menyebabkan kematian 202 orang pada tahun 2002 diarahkan “bersiap-sedia” dengan hukuman mati yang bakal dijatuhkan kepada ketiga-tiga militan itu - ditembak oleh skuad khas, dalam waktu terdekat, bulan ini.

Menurut laporan AFP, para pendakwa dan polis hari ini telah melawat abang kepada dua pengebom, Amrozi, 47, dan Mukhlas, 48, di perkampungan Jawa Timur dan memberikan memberi amaran agar mereka bersedia untuk “berita buruk”.

“Kami datang ke sini hanya untuk memberitahu mereka (keluarga) agar bersedia dengan hukuman mati yang akan dilaksanakan terhadap militan itu,” kata Ketua Pendakwa Daerah Irnensis selepas bertemu dengan keluarga tersebut selama 30 minit.

Dia bagaimanapun enggan mengulas lanjut bila hukuman ke atas tiga pengebom tersebut - Amrozi, Mukhlas dan Imam Samudra akan dilaksanakan.

Salah seorang ahli keluarga pengebom itu, Ali Fauzi berkata, keluarganya sudah bersedia dengan hukuman itu.

“Pihak pendakwa telah arahkan kami bersedia dan berkata agar tidak menantikan surat mengenai hukuman tersebut. Kami tidak ada masalah tentang hal ini,” katanya.

Media tempatan turut melaporkan bahawa kunjungan yang sama juga telah dibuat ke rumah keluarga Samudra di bandar Jawa Barat, Serang semalam.

Semua hukuman mati di Indonesia dilaksanakan oleh skuad penembak dan biasanya dilakukan di lokasi dan waktu yang tidak dinyatakan. Pesalah selalunya akan diberitahu tentang hari hukuman mereka tiga hari sebelumnya.

Helikopter juga telah disediakan untuk membawa mayat militan-militan itu kelak dari penjara Nusakambangan ke rumah keluarga masing-masing.

Tiga pengebom tersebut sebelum ini pernah berkata, mereka rela “mati syahid” untuk mencapai impian mereka mewujudkan utopia Islamik di Asia Tenggara.

- mSTAR

Bastard: Tindakan tegas untuk Tajuddin

Malaysiakini : Pakatan Rakyat mendesak tindakan tegas diambil terhadap ahli parlimen BN Datuk Tajuddin Abdul Rahman kerana menggunakan perkataan biadap dalam sidang Dewan Rakyat kelmarin.

"Untuk menjaga kemulian dan maruah parlimen, ahli-ahli parlimen DAP dan Pakatan akan mendesak tindakan paling keras diambil terhadap Tajuddin bagi perilaku kasarnya apabila menuturkan perkataan bastard (anak haram) dan bloody bastard di Parlimen terhadap seorang ahli parlimen lain.

"Perkataan sebegitu tidak patut didengar sekali lagi dalam dewan Parlimen Malaysia," kata ahli parlimen popular DAP Lim Kit Siang.

Kelmarin, Tajuddin menyerang seorang wakil DAP M Kulasegaran denga kata-kata kesat itu selepas wakil Ipoh Barat mendakwa penduduk India di kawasan pemimpin Umno itu membencinya.

Setelah ditegur yang dipertua dewan Tan Sri Pandikar Amin Mulia, beliau menarik balik kata-kata itu.

Dalam kenyataannya hari ini, Lim berkata, Tajuddin patut digantung sekurang-kurangnya setahun kerana menggunakan perkataan tersebut, memandang beberapa wakil pembangkang dikenakan tindakan keluar dewan atas kesalahan kecil.

Semalam dua wakil rakyat DAP Fong Po Kuan (Batu Gajah) dan Chong Chieng Jen (Bandar Kuching) digantung sehari daripada menghadiri sidang dewan kerana membantah keputusan Pandikar Amin berhubung kata-kata Tajuddin.

Selasa lalu, Tian Chua (PKR-Batu) digantung kehadirannya kerana membantah langkah pembentangan pakej rangsangan ekonomi RM7 bilion, yang didakwa melanggar peraturan tetap Dewan Rakyat, oleh Menteri Kewangan Datuk Seri Najib Razak.

Karpal Singh (DAP-Bukit Gelugor) digantung dua hari kehadirannya kerana menuduh yang dipertua dewan membuat keputusan "main-main" berhubung kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz yang didakwanya menghina orang buta.

Lim menambah, jika Tajuddin dibiarkan lepas daripada sebarang tindakan, kata-kata carutan akan lebih sedang dilontarkan di dalam Parlimen.

Ahli parlimen Ipoh Timur berkata, penarikan balik kata-kata Tajuddin tidak dapat menghilangkan kerosakan yang ditimbulkan.


ARef: Ha3...... Pandikar Amin pun dah bias!!!! Gantung aje!!! Awat??? Kalau Pandikar Amin nih gantung, kena tindakan disiplin UMNO pulak ke???? Kahkahkah!!!! BONEKA!!!! kahkahkaha.

SOROS dan Bill Gated Tipu 10,000 Orang!!!!

Malaysiakini : Dianggarkan 10,000 orang diperdaya oleh sindiket penipuan tanah yang memperalatkan nama manusia terkaya Bill Gates dan spekulator mata wang George Soros sejak dua tahun lalu.

Sebuah syarikat yang berpangkalan di Tawau melantik ketua dan ejen-ejen di setiap negeri untuk mempengaruhi pemilik tanah agar terlibat dalam kerjasama projek pembangunan dengan dua tokoh jutawan dari Amerika Syarikat itu.

Gates dan Soros dikatakan telah menyediakan sejumlah dana awal USD20 juta (RM71 juta).

Mereka akan dipujuk untuk menyertai seminar dengan bayaran RM50 atau RM100 seorang oleh ketua dan ejen terbabit, sebahagian mereka orang-orang berpengaruh.

Seminar itu, sebelum mereka diperdaya agar membuka akaun bank, disampaikan oleh dua ahli lembaga pengarah syarikat tersebut.

Menurut Persatuan Pengguna Sabah dan Labuan (Cash), kerugian akibat penipuan itu dipercayai bernilai berjuta-juta ringgit wang pemilik tanah, ejen dan ketua rangkaian syarikat tersebut.

Setiausaha agungnya Hashima Hasbullah Yahya bagaimanapun enggan mengumumkan nama syarikat atau dalang di sebalik kegiatan ini.

"Biar polis menjalankan tugas mereka dan mengumumkan siasatan mereka.

"Kami mengetahui perkara ini setelah sembilan mangsa penipuan itu membuat laporan polis terhadap syarikat terbabit," katanya.

Rafiah terkilan kontrak di UM tamat

Malaysiakini : Datuk Rafiah Salim terkilan dengan penamatan kontraknya sebagai naib canselor Universiti Malaya (UM) kerana tidak dapat menyempurnakan "pelan transformasi" bagi menaikkan kembali kualiti universiti itu.

Beliau berkata, dalam masa dua tahun lagi, beliau "sangat yakin" sasarannya untuk meletakkan UM dalam senarai 200 universiti terbaik di dunia akan dicapai.

"Sekarang ia mula menampakkan hasil," katanya kepada Malaysiakini, mengulas pemberhentian mendadak beliau selepas kontraknya, tamat hari ini, tidak disambung.

university ranking pc 061006 rafiah salim"UM sekarang ini ibarat benih yang ditanam sudah mula berakar."

Menurutnya lagi, perkara ini dapat dilihat melalui peningkatan jumlah pelajar asing ke universiti.

Rafiah berkata, sasaran menjadikan UM antara 200 universiti terbaik di dunia boleh dicapai sebelum 2010 dan ia merancang muncul sebagai "universiti lima bintang" menjelang 2020.

"Saya sudah 61 tahun, sekurang-kurangnya hendak habiskan fasa kedua," katanya hari ini.

Tambahnya, beliau menyertai UM ketika prestasi universiti itu sedang jatuh sehingga kalah kepada universiti lain dalam negara seperti Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Bagaimanapun beliau menerima keputusan Kementerian Pengajian Tinggi tidak melanjutkan kontraknya.

Rafiah berkata, beliau hanya dimaklumkan penamatan kontraknya kelmarin - 48 jam sebelum tarikh akhir perkhidmatannya - melalui panggilan telefon daripada ketua setiausaha kementerian Datuk Dr Zulkefli A Hassan.

Sebab-sebab penamatan itu tidak dimaklumkan, tambah wanita pertama yang dilantik sebagai naib canselor pada 1 Mei 2006.

"Saya tidak tahu apa salah, apa kekurangan saya," katanya.

Rafiah juga berkata beliau tidak menerima sebarang aduan daripada mana-mana pihak tentang prestasi beliau selama lebih dua tahun di UM.

"Menteri ada cakap, ada kakitangan buat aduan. Saya kata, tengok prestasi orang itu, beliau sendiri jalankan tugas atau tidak. Orang yang jalankan tugas tidak mengadu," katanya.

Aduan itu, tambahnya, berkaitan dengan kepimpinan akadamik atas alasan beliau tidak mempunyai kelayakan doktor falsafah dan "bukan seorang profesor".

Menjelaskan lanjut perkara itu, Rafiah berkata, pemilihannya dulu berdasarkan kehendak jawatankuasa pemilihan yang mahu calon-calon yang berpengalaman bagi membangunkan dan mentranformasi universiti tertua itu.

"Itu apa yang dicari," katanya, yang berpengalaman berkhidmat dengan organisasi besar seperti Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dan Bank Negara.

Ditanya perancangannya selepas ini, Rafiah berkata, sudah menerima beberapa tawaran tetapi belum membuat apa-apa keputusan.

"Saya ingin berehat dulu. Tahun depan insya Allah saya buat keputusan jika tertarik," katanya.

Pagi tadi sekumpulan aktivis pelajar yang sedih dengan pemergiannya itu bertemu beliau di pejabatnya.

Waktu dihubungi tadi, beliau sedang memindahkan barang-barangnya di pejabatnya di bangunan Canselori.

"Saya tidak boleh berada di pejabat. Saya jumpa semua orang, semua menangis," katanya.

ghauth jasmonMantan presiden Universiti Multimedia (MMU), Profesor Datuk Dr. Gauth Jasmon (kanan) dilaporkan akan mengambil alih tugas Rafiah.

Khidmat Rafiah disambung enam bulan sehingga hari ini apabila kontrak dua tahunnya tamat Mei lalu.

Ketika mengumumkan lanjutan khidmat wanita itu, Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin dilaporkan berkata jawatankuasa pilihan akan meneliti calon yang layak memegang jawatan itu.

Rafiah dilantik menggantikan Datuk Profesor Dr Hashim Yaacob untuk menangani masalah kemerosotan kualiti dan kedudukan UM dalam pemeringkatan dunia.

Bagaimanapun, kedudukan universiti itu terus merosot dalam pemeringkatan Times Higher Education Supplement (THES) - dari tangga 169 pada 2005 kepada 192 pada 2006 dan tangga ke-245 tahun lalu.

Tahun ini kedudukannya naik sedikit kepada tangga 230.

Terkini : Kes Liwat Anwar Kekal Di Mahkamah Sesyen

Hakim dalam penghujahannya tadi menyatakan yang sijil yang di tandatangani oleh Abdul Ghani Patail memindahkan pertuduhan ke Mahkamah Tinggi tidak boleh di terima dan di pertikaikan kerana kes yang masih disiasat oleh BPR belum di dedahkan mengenai pembabitan beliau memalsukan dokumen "mata lebam" Anwar. Hakim juga mengatakan yang Mahkamah Sesyen mempunyai hak dan bidang kuasa untuk membicarakan kes liwat Anwar.

Hakim kemudian menetapkan 14 Nov ini untuk sebutan.


sila saksikan berita penuh di [SINI].

BEBAS !!! RAJA PETRA DI BEBASKAN - TERKINI


Sumber : Tukar Tiub

Mahkamah Shah Alam telah memerintahkan Raja Petra Kamaruddin di bebaskan seta merta.

Penahanan Raja Petra tidak sah di segi Perlembagaan.

Raja Petra dalam laman Malysia Today telah menulis bagaimana Rosmah Mansor Cancelor Unisel telah berada ditempat malam pembunuhan Altantuya Shaaribu dan melihat pembunuhan itu.

Raja Petra kini ditahan dibawah ISA di Kamunting.

Sebelum jam 4 petang ini Raja Petra akan di bawa dari Kamunting ke Shah Alam
.

Wang Rasuah RM750 Juta Dibawa Dengan Jet Persendirian

SEBAIK Parlimen berhenti rihat tengah hari tadi, seorang kawan ajak untuk makan tengah hari di luar. Pekena kepala ikan kari. Mula janji nak makan dengan seorang ahli Parlimen Pas, kebetulan YB itu kena uruskan bininya, temujanji itu dibatalkan.

Tempat kepala ikan bukan jauh sangat. Tetapi kerana jam, perjalanan memakan masa hampir satu jam. Dalam tempoh satu jam, macam-macam yang sempat dibualkan.

Kawan itu bertanya apa yang saya postkan dalam blog hari ini (semalam). Rupanya kawan ini belum lagi jenguk blog saya. Dia adalah antara penjenguk setia blog saya. Begitulah dakwanya.

"Belum baca lagi?" tanya saya dan terus memberi tahu bahan yang dipostkan pagi tadi sebelum turun rumah menuju Parlimen. "Umno sebuah universiti rasuah," kata saya.

Kawan itu ketawa besar. Ketawa ala orang Umno, kaya, berkuasa dan tidak hairan kepada sesiapa. Kalau nak dengar gaya orang Umno ketawa silalah ke coffee house. Dia ahli Umno yang tegar dan tebal dengan cauvinis Melayu. Dua lagi kawan hanya diam membisu. Kawan di sebelah tersenyum, dia sudah membaca catatan saya pagi ini. "Betul yang kau tulis, Umno sudah teruk," balas kawan di sebelah mengiyakan apa yang saya luahkan dalam tulisan.

"Memang Umno sudah berada di peringkat paling (dia menekankan suaranya) palinggggg....parah.! Parah... Ti..." katanya terus memandu di celah-celah kesesakan lalulintas. "You tahu berapa wang yang digunakan pada setiap persidangan Umno bahagian," kata kawan itu. Semua telinga tertumpu kepada cerita kawan ini.

"Ha berapa?' tanya kawan yang berada hadapan penuh minat.

"Banyak... *** **, banyak. Untuk satu kawasan di Kelantan dia orang minta RM150.00 untuk seorang perwakilan. Cuba kali dengan 500 perwakilan, sudah jadi RM75,000. Kalaulah semua bahagian meminta jumlah itu berapa yang harus kena bayar?," katanya.

"Itu harga paling rendah, tetapi ada sesetengah perwakilan dibayar hingga RM500 sampai RM1,000 seorang. Bayangkanlah..." katanya kawan itu lagi kesal.

"Iya ke...!?" tanya kawan itu hairan.

"Iya... I tahu I terlibat. Dalam satu bahagian I berjumpa dengan orang bahagian, setiausaha ada, ahli jawatakan kuasa PUN ada. Mereka berterusn terang kalau bagi sekian-sekian baru mereka akan calonkan... kalau tak dak... maka tak daklah," jelas kawan itu lagi yang mengakui telah turun ke 80 bahagian Umno sejak dua tiga bulan Lepas kagi. Apa yang dicakapnya mungkin betul sebab dia adalah pengurus kempen kepada seorang calon jawatan tertinggi.

"Kalau macam ni teruklah Umno," tekan kawan di hadapan bimbang.

"Memang sudah teruk. Umno sudah punah jahanam," kata kawan itu lagi. Saya dan kawan di belakang hanya jadi tukang dengar.

"Dari mana dia orang dapat duit begitu banyak?" tanya kawan di hadapan buat-buat tidak tahu.

"Inilah *** **, kerja Umno. Umno sudah nak menjual negara ini. Semua pakai duit..." dia berhenti kerana sebuah kereta melintas liar di hadapannya. "Cis.... ha ini orang Umnolah ni... kalau orang Pas dia tak bawa kereta macam ni...," sumpah kawan itu marahkan kereta yang tidak beradat.

"Macam mana you cam orang Umno," tanya saya.

"Hai... Ustaz.... takkan tak kenaL!" kawan itu memperli saya dan terus bercerita.

"*** ** tahu macam mana dia orang bawa balik duit dari luar negera? RM750 juta....duit dari Switzerland dibawa balik.... " Kawan itu terngangga dan saya juga terkejut. Percaya dengan tidak bercampur gaul.

"Macam mana tu? Mana boleh bawa begitu saja?" tanya kawan di sebelah saya yang hanya diam membisu. Sejak tadi asyik menggaru-garu gatal dibetisnya.

"Dia orang ada kemudahan *** **. Duit itu diangkut ke Singapura. Semua duit dalam not Singapura. Dibawa masuk dengan menggunakan jet tentera!"

"Ha..." kawan itu terkejut beruk sekali lagi.

"Jet tenteraaaa....*** **. Kalau dah masuk dengan jet tentera.... sapa nak ganggu? Begitu juga orang yang ke Switzerland tu pakai jet persendirian..... Ini Umno... bukan Pas!" jelasnya lagi.

Saya tidak terbayangkan dengan apa yang diceritakan kawan itu. Dalam hati berdoa semoga ianya tidak benar. Kalaulah begitu lagak Umno tidak ada apa yang boleh diharapkan lagi. Suara untuk menghapuskan politik wang hanya sia-sia sahaja. Ia hanya sebuah retorik yang panjang saja.

Kalau dengar cerita para taukeh judi melambakkan duit kepada tokoh-tokoh tertentu yang hendak bertanding dalam pilihan raya memang biasa dan pernah nampak dengan mata sendiri. Kerja angkut duit dalam karung guni macam penyamun memang dibuat oleh Umno pun.

Sesampai di restoran kepala ikan kami baham dua ketul kepala ikan sebesar buah kelapa muda. Kelazatan dan kesedapan kari kepala ikan menyebabkan cerita tentang bagaimana wang sebanyak RM750 juta dikatakan dibawa masuk itu sudah tidak ingat lagi. Sambil makan terbetik dalam hati saya, jangan-jangan wang yang hendak dibayar kepala ikan itu nanti juga termasuk wang RM750 juta itu. Jangan!

-MSO

10.5 Juta...... Wang Ex-Gratia Hakim!!!!

jerit tamil school parliament protest 290307 nazriMenteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Nazri Aziz mengumumkan hari ini bahawa kerajaan telah membayar saguhati sejumlah RM10.5 juta kepada enam orang bekas hakim, termasuk bekas Ketua Hakim Tun Salleh Abbas.

Beliau memberitahu Dewan Rakyat hari ini bahawa daripada jumlah tersebut, RM5 juta telah dibayar kepada Salleh.

Jumlah tersebut dibayar oleh kerajaan kepada enam bekas hakim tersebut yang dipecat sewaktu krisis kehakiman pada 1988.

Selain Salleh, lima lagi penerima saguhati tersebut ialah lima bekas hakim Mahkamah Agung - Tan Sri Azmi Kamaruddin, Allahyarham Tan Sri Eusoffe Abdoolcadeer, Allahyarham Tan Sri Wan Suleiman Pawanteh, Tan Sri George Seah dan Tan Sri Hamzah Mohamed Salleh.

Wan Suleiman dan Seah masing-masing dibayar RM2 juta manakala Eusoffe, Azmi dan Hamzah, masing-masing mendapat RM500,000.

bm version judicial sacking ex gratia payment to former judges 061108Menjelaskan mengapa enam hakim tersebut masih menerima bayaran pension sejak 20 tahun lalu walaupun mereka diberhentikan perkhidmatan, Nazri berkata, mereka tidak dipecat tetapi perkhidmatan mereka ditamatkan lebih lebih awal dari kebiasaannya.

Menurutnya, Salleh menerima bayaran pencen bulanan sebanyak RM5,102, Seah pula menerima RM5,916, Hamzah (RM6,508), Wan Suleiman (RM4,815), Eusoffe (RM4,815) dan Azmi (RM5,916).

Minggu lalu, Nazri menjadi sasaran ahli Parlimen pembangkang apabila menyatakan yang beliau tidak tahu jumlah sebenar yang dibayar kerajaan kepada bekas hakim-hakim tersebut.

- Malaysiakini

BAIK PUNYA BERITA!!! : Rosmah Wajib Disingkir Dari UNISEL

Tukar Tiub : Pemuda Pakatan Rakyat bertegas ingin isteri timbalan perdana menteri Datuk Seri Najib Razak disingkirkan daripada jawatan canselor Universiti Industri Selangor (Unisel).

Dihubungi Malaysiakini hari ini, setiausaha DAP negeri Lau Weng San berkata pemimpin Pemuda ketiga-tiga parti itu akan membangkitkan isu kedudukan Rosmah dalam pertemuan dengan barisan pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat.

Dalam surat bantahan yang diserahkan kepada menteri besar semalam, mereka mendakwa Rosmah Mansor "tidak memiliki keunggulan keilmuan yang sewajibnya ada pada gedung ilmu."

Khairul Anuar, Lau dan Sallehen yang menegaskan pendirian mereka untuk menggugurkan Rosmah dijangka turut membangkitkan kedudukan ahli-ahli lembaga pengarah Unisel dalam pertemuan di Shah Alam, dijadual bermula 8.30 malam ini.


kah kah kah…. singkirkan....kah kah kah jangan tak singkir… kah kah kah…

unisel gedung ilmu bukan gedung jual jam tangan…. kah kah kah….

macam mana minah dempak ni boleh jadi canselor…. kah kah kah…..

suruh minah dempak ni pergi halau ayam kat jemuran padi…. kah kah kah…

hancur unisel… kah kah kah…. hancur gedung ilmu…. kah kah kah…

bukankah minah dempak ini menteri keduitan pertama negara malaysia?…. kah kah kah

Blog Stats