Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Thursday, September 11, 2008

TG Nik Aziz : PAS untung Dr M masuk semula Umno

Sep 11, 08 1:41pm


Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata hasrat Tun Dr Mahathir Mohamad untuk menyertai semula Umno akan memberi kelebihan kepada PAS dan Pakatan Rakyat kerana "Umno akan bergolak".
"Saya seronok dia (Dr Mahathir) timbul kacau bilau," katanya kepada pemberita di pejabatnya di Kota Bharu hari ini.

Beliau diminta mengulas kenyataan Naib Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin bahawa bekas perdana menteri itu telah menyuarakan hasrat untuk memohon menyertai semula Umno setelah meninggalkan parti itu selepas pilihanraya umum 8 Mac lalu kerana kecewa dengan kepimpinan sekarang.

Sambil menyatakan rasa gembiranya kerana Umno akan bergolak, Nik Abdul Aziz berkata tindakan Dr Mahathir untuk menyerang Umno dari dalam merupakan "langkah yang terbaik", demikian menurut laporan Bernama.

"Dari segi untuk melemahkan Umno, memang saya seronok kerana Umno musuh saya. Tetapi Tun Mahathir serang Pak Lah (Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi) dan keluar parti pada masa dulu, yang itu saya tidak faham.
"Tinggal di luar dan serang Umno itu saya tidak nampak logik. Bila masuk di dalam serang dari dalam, itu betul. Ertinya dia (Tun Mahathir) masuk ni betul untuk serang secara berdepan," katanya.

Ditanya mengenai tindakan Umno menggantung keahlian Ketua Umno Bahagian Bukit Bendera, Datuk Ahmad Ismail, kerana membuat kenyataan menyentuh sensitiviti kaum, Nik Abdul Aziz berkata keputusan itu tidak wajar dilakukan oleh Umno sebaliknya ianya perlu diputuskan oleh kerajaan. "Sepatutnya bukan parti bertindak tetapi kerajaan perlu bertindak. Kalau orang lain sudah kena Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA). Nampak macam pilih kasih," katanya.AR: TGNA nih telah bertemu kembali buku dengan ruas, Pahit, Masam, Masin dengan karenah Mahathir cukup-cukup dirasai oleh TGNA..... Apa-apa pun, baru ada thrill, Mahathir masuk geng UMNO, nih lemah sangat UMNO nih....... baru fair kan??? kahkahkah...... Mahathir masuk tuh pun kerana dah kecut perut, takkan tua-tua jadi Banduan kut? Dan paling fobia sekali, Sejarah Mahathir bertukar daripada Bapa Pemodenan menjadi Bapa Rasuah atau Bapa Pelingkup Rakyat!!!! satu lagi, Bapa Kezaliman.... hahahaaks.

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats