Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Sunday, September 14, 2008

Zahid: Jangan sentuh isu agama

Sep 14, 08 7:41am

"Jangan sentuh isu berkaitan dengan agama", demikian nasihat Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata sebarang kenyataan yang menghina mana-mana agama boleh menimbulkan kekecohan.

"Sama ada melalui blog atau mana-mana forum, ia boleh menimbulkan kemarahan mana-mana kaum," katanya kepada pemberita di Kota Bharu semalam.

Beliau berkata penahanan mana-mana individu mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) bertujuan menghindarkan berlakunya salah laku yang boleh menjejaskan hubungan kaum tanpa mengira mana-mana kaum.

"Saya yang pernah ditahan mengikut ISA memahami dengan mendalam pentingnya akta itu dikuatkuasakan di negara ini walaupun ada pihak membantah," katanya, demikian menurut laporan Bernama,

Beliau mengulas penahanan penulis blog Raja Petra Kamaruddin dan ahli Parlimen Seputeh Teresa Kok mengikut ISA kerana didakwa membangkitkan isu sensitif dan perkauman.

Ahmad Zahid berkata begitu juga dengan Artikel 152 dan 153 Perlembagaan Persekutuan berhubung hak istimewa orang Melayu dan Raja-raja Melayu tidak boleh disentuh bagi menghindarkan perkara yang serupa berlaku.

- Malaysiakini

AR: Tak boleh sentuh ISU AGAMA??? Tapi, ianya HALAL bagi demokrasi UMNO!!!! UMNO yang selalu membuat provokasi dan menggunakan senjata fitnah untuk mengheret orang lain ke kancah Kekalutan!!!! Apa-apa pun, sebab, dengar kata ko dah nak melompat.... jadi, rasanya, lepas nih, jangan duk ikut PAKLAH lagi dah!!! ikut Ulama' PAS..... Nak diingatkan sekali lagi, ISA adalah satu ikutan Amerika.... UMNO agen Amerika?? hahahahaha.... tak pahamlah UMNO nih, tak pandai-pandai.

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats