Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Sunday, September 21, 2008

Llllagggi Hott : Kerajaan Bincang Turun Harga Minyak Rabu Ini


JOHOR BAHARU: Kerajaan dijangka akan membincangkan rancangan untuk menurunkan harga runcit minyak sebelum perayaan Aidilfitri pada mesyuarat kabinet Rabu ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Datuk Shahrir Abdul Samad berkata beliau akan membawa rancangan penurunan harga itu pada mesyuarat kabinet berkenaan untuk diputuskan jemaah menteri.

"Insya-allah, saya perlu bawa rancangan penurunan harga minyak ke kabinet Rabu ini kerana Rabu ini adalah mesyuarat terakhir kabinet sebelum kita berhari raya. Kita akan bincang bila tarikh penurunan dan kadar penurunan yang sesuai," katanya.

Shahrir yang juga anggota Parlimen Johor Baharu berkata demikian kepada pemberita selepas menyampaikan sumbangan Aidilfitri kepada keluarga miskin, ibu tunggal dan anak yatim kawasan Flet Sri Stulang, di sini hari ini.

Beliau berkata kerajaan perlu meneliti tarikh penurunan harga minyak kerana penurunan harga dikhuatiri menyebabkan kekurangan bekalan pada musim perayaan ini.

"Kita kena buat penyesuaian kerana kita khuatir segelintir pengusaha stesen minyak tidak mahu mendapatkan bekalan daripada pembekal sekiranya mereka tahu harga akan turun," katanya.

Pada 23 Ogos lepas harga petrol dikurangkan sebanyak 15 sen kepada RM2.55 seliter daripada RM2.70. BERNAMA

- mSTAR

AR : Wei shahrr.... cakap ko nih kurang boleh pakailah, sebab ko dah banyak kali dah bagi kenyataan, tapi di flip flop oleh Dolah Badawi!!! Ko nih betul2 buat kerja ke idak nih???? Atau, Selasa nih ada Parlimen Tergempar, Rabu tuh Anwar jadi Perdana Menteri, ko pun lompat.... hak tuh aku percayalah turun!!! kehkehkeh...

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats