Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Tuesday, September 16, 2008

916 : Sidang media Anwar Jam 2 petang Ini

Sep 16, 08 1:11pm

Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang berura-ura merancang membentuk kerajaan baru "dalam masa terdekat", memanggil satu sidang media berhubung isu berkenaan hari ini.

Sidang media jam 2 petang itu diadakan di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya.

Beliau dijangka mengumumkan "pendiriannya" berhubung usahanya memujuk lebih 30 ahli parlimen BN melompat kepada Pakatan Rakyat sejak beberapa bulan lalu.

Pembentukan kerajaan baru dijadualkan bermula hari ini.

Bercakap di depan puluhan ribu penyokong pembangkang di stadium Kelana Jaya malam tadi, Anwar berkata Pakatan Rakyat telah menghantar surat untuk bertemu Perdana Menteri datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi bagi membincangkan isu kerajaan baru.

"Kita sudah ada jumlah (wakil BN yang akan melompat kepada Pakatan), dan kita telah bersedia. Hari ini 16 September, esok 17 September, kita bersedia membentuk kerajaan."

Anwar, yang juga penasihat PKR, meyakinkan para penyokongnya bahawa rancangannya untuk menubuhkan kerajaan "masih seperti dirancang."

"Apabila kita kata 'on track' (masih seperti dirancang), maksudnya 'on track'.

"Hendak jadi macam mana (perubahan kerajaan pada 16 September), mereka bawa (ahli-ahli parlimen BN) ke Taipei," katanya, merujuk hampir 50 wakil rakyat BN yang secara mendadak dibawa melawat Taiwan beberapa hari lalu.

"Tetapi kita ada cukup jumlah untuk mengalahkan BN. Bukan hendak paksa, pergi Putrajaya hendak heret, ambil alih (kuasa kerajaan pusat) bukan mengikut hukum rimba, yang lalu tetap berlalu.

"Esok kita akan umumkan pendirian kita."


AR: Ambillah kerajaan secara baik, takut nanti, Dolah dan keluarga serta madet, masuk tanjung rambutan atau tampoi...... kahkahkah.

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats