Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Tuesday, October 14, 2008

Siasat Najib kes SMS isu Altantuya

Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa timbalan perdana menteri disiasat berhubung dakwaan menyalahgunakan kuasanya dalam kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu.

Desakan terhadap Datuk Seri Najib Razak itu berbangkit lagi selepas pendedahan pertukaran mesej SMS, yang didakwa antara pemimpin Umno itu dengan seorang peguam kanan Datuk Muhammad Shafee Abdullah berhubung pendakwaan terhadap penganalisis politik Abdul Razak Baginda dalam kes itu.

"Dakwaan kita terhadap Najib - daripada kes Altantuya, (urusan pembelian) kapal selam dan Eurocopter kepada SMS antara beliau dengan peguam - tidak ada apa-apa jawapan, tiada siasatan dan tiada laporan," kata Anwar di lobi Parliamen hari ini.

Dalam sidang medianya di bangunan itu tadi, Najib menafikan komunikasi SMS itu menunjukkan wujudnya salah guna kuasa.

- Malaysiakini

AR: Aku memang dah lama dah tak pueh hati..... camner KES PEMBUNUHAN yang selama ini dikatakan NAJIB TERLIBAT.... tetapi tidak pernah dibawaknya Najib ke Mahkamah??? Apa nak diherankan dengan jawatan TPM tuh??? Ingat jawatan TPM tuh kebal dengan jenayah ke? takkan dah tak hingat dengan Kes Anwar yang direka-reka dulu, tetapi, sewenang-wenangnya Tok Det memaksa DSAI meletakkan jawatan dan terus dipecat sahaja DSAI tanpa dibawa lagi ke Mahkamah!!!! Ingat tak??? Lepas DSAI dipecat baru kes DSAI dibawa ke Mahkamah!!!! Wahai geng2 UMNO, janganlah lagi kamu ditipu lagi!!!! Tuh bukan suara akar umbi tuh... tuh suara TOK DET aje tuh!!!!

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats