Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Thursday, December 04, 2008

Wahai Reformis..... Dipersilakan Berbogel !!!

Perisik Rakyat : Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak gentar dengan ugutan Gerakan Reformasi Rakyat Malaysia (Reformis) yang bertekad untuk meneruskan demonstrasi secara berbogel sekiranya tuntutan mereka supaya kadar kenaikan sewa kediaman Program Perumahan Rakyat (PPR) tidak dikaji semula.

Ini kerana, beliau mendakwa mereka yang mahu berbuat demikian bukan penghuni PPR sebenar.
“Mereka (Reformis) tidak perlu jumpa saya untuk berunding mengenai kadar sewa kediaman PPR. Mereka yang membantah ini tidak duduk di rumah pangsa tersebut,” katanya pada sidang akhbar selepas mesyuarat mingguan Exco di sini hari ini.

Aku pun cukup hairan pasai penduduk terlibat tak de pulak dok bising-bising, tiba-tiba ada pulak gerombolan yang mengaku "reformis" dok kecoh-kecoh pulak... apahal hangpa ni?

Apa yang hangpa dok sibuk2 nak bela? apa sebenarnya matlamat hangpa dan yang penting, berapa "orang tu" bayar dekat hangpa?

Balik pada hal sewa PPRT, kan dah dijelaskan beberapa kali bahawa kadar sewa tidak akan dinaikkan kepada penyewa-penyewa yang kurang berkemampuan iaitu mereka-mereka yang pendapatannya dibawah RM1500 sebulan dan juga mereka-mereka yang mempunyai ramai tanggungan.

Bagi yang berkenaan diatas tu pulak lagi, kerajaan dah sediakan satu bentuk bantuan untuk meringankan beban mereka iaitu berupa bantuan keatas sewa rumah.cuma perlu isi borang je... yang dok kecoh-kecoh ni bukan penduduk sebab penduduk dah paham... yang tak paham bahasa ni semuanya tak tau datang dari mana, hatta penduduk sendiri pun tak kenal sape mereka-mereka ni...

Siapa rajin, cuba pergi jenguk-henguk kawasan perumahan PPRT dan cuba tengok berapa ramai penduduk yang dikatakan "kurang berkemampuan".ada antara depa mengaku "kurang berkemampuan" untuk membayar sewa rumah tapi mampu pula memiliki kereta jenis toyota vios, waja, persona, gen2, myvi, toyota avanza dan macam-macam lagi...


Sebab tu penduduk tak bising, depa tau depa sebenarnya mampu, tapi depa dah ambik kemudahan yang sepatutnya diberi pada golongan yang lebih layak lagi dari depa...tu pasai depa tak bising... yang dok bising-bising pasai sewa PPRT ni hangpa tau apa?

Hangpa penah sampai ke dekat PPRT? kalau stakat dapat info dari utusan, berita harian, tv3suku & rtm tu hangpa tak yah ngaku reformis la... kalau dok depan aku aku ludah je hangpa ni... perjuangan yang tak dak nilai.perjuangan anak anjing baru beranak...


Akai ada tapi tak mau pakai... Bodoh berdouble-double, bangang bertubi-tubi... reformis kepala Babi..!


BERUK PUN RETI PAKAI BAJU!!!! ha3. bodoh punya reormis....0 comments:

Post a Comment

Blog Stats