Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Thursday, December 04, 2008

DSAI, Tolong Bincang, Apa Masalah Y.B. Fairus nih....

Kalau masa BN memerintah Penang dulu, sedikit haram pun tak der kontroversi dengan TKM1 Penang yang merupakan orang Melayu, sampai orang tak kenal pun beliau.... ontah, aku tak kenallah..... tak taulah hangpa kenai kut!!!

Yang herannya pulak, semenjak Pakatan Rakyat ambil alih Penang nih, TKM1 nih glemer habis dengan kontroversi demi kontroversi.... Tak paham aku, apa masalahnya....

Aku harap bebenor, Datuk Seri Anwar Ibrahim pi jenguk kat Penang nih dan berbincang, apa masalah dengan Fairus nih, sampai ada yang buat blog special untuk dia di [SINI].

Namun, hangpa pun dialu-alukan menjenguk ke blog Y.B. Fairus di [SINI].


tup, tup, apa yang aku baca sebelum nih, keluar plaks kat berita Malaysiakini nih.........

Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin sekali lagi menjadi perhatian apabila setengah dozen pegawainya meletakkan jawatan – terakhir Isnin lalu – dengan alasan tidak sehaluan dan tidak boleh bekerjasama dengan wakil rakyat PKR itu.

fairus khairuddin and penangKeenam-enam mereka termasuk setiausaha sulit, setiausaha politik, pegawai akhbar dan pegawai khas memberikan alasan yang sama: "masalah sikap" pemimpin muda itu.

Mohammad Fairus didakwa tidak cekap mentadbir, sering lambat menghadiri program dan mesyuarat dan juga membatalkan di saat akhir, tidak mempunyai hubungan baik dengan pemimpin dalam Pakatan Rakyat dan mempunyai etika kerja yang berbeza.

Seorang bekas pegawainya, yang enggan dikenali, malah meminta beliau meletakkan jawatan segera sebelum melakukan banyak kesilapan dan menjejaskan nama baik pemimpin PKR dan Pakatan di negeri itu.

Dihubungi Malaysiakini hari ini, Mohammad Fairus menangkis tuduhan-tuduhan terhadap beliau serta mendakwa tiada masalah dengan pasukan pentadbiran negeri.

Wakil rakyat Penanti menyifatkan semua dakwaan itu bohong dan dibuat bertujuan merosakkan nama baik beliau kerana ada pihak cemburu terhadapny
a.

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats