Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Thursday, December 25, 2008

Kes Sekolah Kebangsaan Jalan Gurney 2

 zamanihisham : Saya adalah salah seorang saksi disapina utk dtg mahkamah majistret ampang memberi keterangan.

Pada hari tersebut, saya terkejut melihat juruteknik komputer di sekolah anak saya iaitu Sekolah Kebangsaan Jln Gurney 2 telah dituduh dengan seksyen 324. Iaitu memukul dengan senjata.

Kes itu berlaku pada tahun 2007. Juruteknik itu mula bertugas di Sekolah pada 2008. Saya cukup pelik macam mana Suruhanjaya Perkhidmatan Awam terlepas pandang mengenai latar belakang pekerja tersebut.

Jika juruteknik itu berani memukul, apa lagi murid2 di sekolah tersebut? sebagai ibu bapa, saya rasa semua risau..

Bagaimana akujanji boleh ditipu dengan menyatakan tiada kes polis?

Dengan ini sesiapa yang mempunyai rekod jenayah polis tiada masalah memohon untuk bekerja dengan kerajaan.

Jika sesuatu yang buruk boleh dielakkan.. lebih baik berwaspada

terima kasih."

8 comments:

skjg2 said...

en zamani, ada baiknya encik berjumpa mana-mana pegawai di sekolah berkenaan untuk mendapat makluman lanjut. Juruteknik berkenaan tidak bersalah sehingga diputuskan oleh Mahkamah. Sebelum encik membuat komen sebegini kepada orang awam/public, fikirlah dan kaji dahulu. Sekian.

Anonymous said...

mengarut betul artikel ni.

Anonymous said...

hmm ini macam kes kecik je ...
baik fokus masalah murid2....

Anonymous said...

gambar itu dari keratan mana?

Rukiah bt razak husin said...

Salam.Saya terpanggil juga member komen artikel Encik Zamani ini kerana anak saya juga bersekolah di sekolah yang sama.Selama yang saya dapati juruteknik sekolah itu sangat jujur malah orangnya sangat suka membantu dan tidaklah seperti yang digambarkan.Selain itu gambar yang dipaparkan juga diragui malah bukanlah gambaran sebenar.Jika ya, mengapa tidak dipaparkan di suratkhabar harian?Jadi adakah encik zamani cuba membuat fitnah sebegini untuk menutup periuk nasi juruteknik tersebut?Jika benar saya sangat berharap Encik Zamani insaf dan bertaubatlah kerana kita di dunia ni hanya sementara.Sesungguhnya fitnah lebih berat dari membunuh hukumnya.Sekian

jamsari suratman said...

murid2 dah belasah rakan2 sampai meninggal dunia....
kes ni lagi berat dari kes diatas...

Anonymous said...

salam,
mcm aku tau je kes ni. aku rasa yg ni bukan En zamani. ni org lain yg cuba menyamar dan jatuhkan org lain. harap2 org ni jgn asik nak jatuhkan maruah org je, sila renung diri sendiri dan keluarga anda dulu.

TQ

Unknown said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

Post a Comment

Blog Stats