Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Saturday, October 11, 2008

PAKLAH..... Bapak Demokrasi??? Demokrasi sangat2...

"PM Dolah Bapa Demokasi, mungkin gelaran yang diberi hari ini adalah hadiah kerana jasanya berundur lebih awal pada mac tahun depan, apa tu kata orang 'ambil hati'. Kenapa diberi gelaran bapa demokrasi kenapa tidak diberi 'bapa tidur'. Bukankah bapa demokrasi kononnya ini selalu terlelap di majlis-majlis rasmi.

Kononnya bapa demokrasi, kenapa diberi gelaran bapa demokrasi? kenapa tidak digelar'bapa pembohong'. Bukankah bapa demokrasi kononnya ini selalu bercakap bohong pada rakyat. Memori rakyat diingati sepanjang hayat ketika bapa demokrasi ini mahu gubal parlimen bagi memberi laluan PRU 12 lalu.


Kononnya bapa demokrasi, kenapa diberi gelaran bapa demokrasi? kenapa tidak digelar 'bapa zalim'. Bukankah bapa demokrasi kononnya ini masih menghalalkan cara zalim dengan melaksanakan akta ISA dalam pemerintahanya. Rakyat ditahan tanpa bicara. Ini bukan cara demokrasi. Bapa demokrasi jenis apa ini.

Kononnya bapa demokrasi, kenapa diberi gelaran bapa demokrasi? kenapa tidak digelar 'bapa lembab'. Bukankah bapa demokrasi kononnya ini lembab bertindak dalam menyelesaikan masalah rakyat. Cepat naikkan minyak, lembab bila hendak turunkan minyak. Bekalan gula, tepung dan minyak boleh habis. Lembab bertindak.

Kononnya bapa demokrasi, kenapa diberi gelaran bapa demokrasi? kenapa tidak digelar 'bapa lembik'. Bukankah bapa demokrasi kononnya ini lembik, senang dipijak kepala oleh ahli akar umbi UMNO. Tiba-tiba sahaja peralihan kuasa bulan mac 2009. Lembik sangat.

Kononnya bapa demokrasi, kenapa diberi gelaran bapa demokrasi? kenapa tidak digelar 'bapa hadhari'. Bukankah bapa demokrasi kononnya ini iman hadhari. Dalam islam pegang tangan bukan muhrim adalah haram manakala islam hadhari sebaliknya. Masih ingat bapa demokrasi kononnya ini pernah memegang tangan mitchele yeoh.

- Kereta Buruk

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats