Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Thursday, February 05, 2009

Apakah Yang Di Bualkan di Istana Perak - MalaysiakiniMemang suspen juga adegan drama politik negeri Perak yang masih masuk babak klimaks.

Apakah agaknya yang dibualkan oleh Sultan Perak dengan Najib. Dengan isu yang amat serius, yakni rompakan siang hari oleh penyamun tarbus United Malays National Organisation, untuk menculik pemerintahan negeri melalui pintu belakang yang tidak demokratik ini, mungkin ada perbualan santai.

Dengan kes pembunuhan Altantuya juga sudah masuk klimaks, maka strategi Najib ini berjaya menenggelamkan kata-kata Sirul bahawa dia sekadar kambing hitam pada seseorang yang berada di luar mahkamah.

Sultan Perak adalah mantan ketua hakim negara dan seorang yang dihormati dengan ketegasan. Mungkinkah Sultan bertanya mengenai lompat-melompat. "Tiada bayaran apa-apa kah?"
Ketiga-tiga ADUN dari PR yang pernah berikrar depan Sultan juga mungkin berpeluh-peluh mahu kelihatan tiada siapa yang dirasuah untuk menggulingkan kerajaan negeri.

Semuga DYMM Sultan Perak membuat keputusan tepat, yakni memihak kepada Pakatan Rakyat, bukan penyamun yang menang judi dan mabuk dengan pembohongan serta khianat.

- Fudzail

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats