Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Friday, October 31, 2008

Kestabilan Politik Malaysia ~ Pembebasan Razak dan Minyak Turun

Hari ini, tarikhnya 31 Oktober 2008, hari Jumaat..... kirenya penghujung bulan Oktoberlah..... 2 berita gempar keluar sekaligus...... Begitulah agenda Politik Malaysia ala UMNO yang diketahui umum......


BERITA PERTAMA - Pembebasan Razak Baginda

razak baginda acquitted 311008 10

Mahkamah Tinggi Shah Alam telah membebaskan penganalisa politik, Abdul Razak Baginda daripada tuduhan bersubahat membunuh wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Akan tetapi, 2 anggota polis daripada Unit Tindakan Khas, Cif Inspektor Azilah Hadri, 32, dan Koperal Sirul Azhar Umar, 36, yang dituduh membunuh Altantuya, diperintah membela diri.

Nampaknya, Mahkamah akan memanggil saksi kontroversi iaitu BalaSubramaniam dan Raja Petra untuk penjelasan kes dan kemungkinan besar akan dikaitkan dengan ROSMAH atau NAJIB bagi tuduhan subahat..... Saper lagi, kalau bukan Razak Baginda???? Takkan Paklah kut???


BERITA KEDUA - Harga Minyak Turun Lagi

petrol price hike reduced from rm 2 30 to rm 2 15Kerajaan hari ini mengumumkan penurunan harga petrol dan diesel sebanyak 15 sen seliter berkuatkuasa esok.

Sehubungan itu, harga runcit petrol dan diesel adalah seperti berikut:

• Petrol RON97 dikurangkan daripada RM2.30 seliter kepada RM2.15 seliter;

• Petrol RON92 dikurangkan daripada RM2.20 seliter kepada RM2.05 seliter; dan

• Diesel dikurangkan daripada RM2.20 seliter kepada RM2.05 seliter.

bm version petrol and diesel fuel price hike reduction 311008
KESIMPULAN

Begitulah politik Malaysia ala UMNO...... menutup bualan politik rakyat terhadap pembebasan Razak Baginda.... di ada-adakan berita baru yang dikatakan menggumbirakan rakyat, namun, ianya masih lagi menindas rakyat kerana rakyat masih perlu membayar subsidi kepada kerajaan UMNO... eh, eh, tersilap.... kerajaan Malaysia........ Inilah yang di namakan politik UMNO....... penuh tipu helah dan tipu daya bagi menutup perkara besar!!!! Namun, Najib dan Rosmah perlu dibicarakan..... kerana apa??? Kalau bukan Razak Baginda yang suruh.... Siapa lagi yang suruh malaun 2 ekoq tuh bunuh????? Jawapannya, Pak Lah dah tahu.,.... cuma tunggu masa saja untuk merancang langkah seterusnya.... Apa kabor ko ROSMAH EMILDA????

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats