Sumbangan ~ Tolong Klik.... Thanks.

Tuesday, January 06, 2009

Wan Farid Pilihan Buruk - Dr. M

Aku ambil berita nih daripada Penarik Beca......Wan Farid, ambik sebijik!! "Pilihan buruk"!

Berikut ialah berita dibuat untuk Harakah berdasarkan berita Malaysian Insider (komen-komen di sini) dan Malaysiakini (Versi BM di sini dan komen-komen di sini). Bad coice tu nak alih bahasa sebagai apa? Nak sebut pilihan yang tidak baik, berbunyi skema sangat. Takkan nak bubuh "pilihan yang busuk, celaka, jelik, sial, cabul dan brengsek!" Nak bubuh apa? Aku pun penin. Tolong cadang.

Yang kata pemilihan Mohd Abdul Wahid Endut disifatkan menyejuk dan melegakan hati semua pihak tu, semua pihak dalam PAS laa. Orang lain jangan la perasan pulak.

Berikut adalah beritanya:
Wan Farid "benar-benar pilihan yang sangat buruk" -Dr M

KUALA LUMPUR, 5 Jan (Hrkh) - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan pemilihan Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh sebagai calon Barisan Nasional di dalam pilihan raya kecil Kuala Terengganu sebagai "benar-benar pilihan yang sangat buruk".

"Pemilihan calon ini oleh Barisan Nasional benar-benar sangat buruk. Semua orang melihat beliau hanya sebagai proksi. Seseorang yang akan dipergunakan nanti jika (Datuk Seri) Najib (Tun Razak) menjadi Perdana Menteri. Inilah orang-orang yang akan mengelilinginya," kata beliau menurut rakaman video Malaysiakini.

"Calon tersebut adalah pilihan Perdana Menteri (Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi) kerana beliau berkerja dengan Perdana Menteri," Malaysian Insider pula memetik Dr Mahathir berkata.

Wan Ahmad Farid pernah berkhidmat sebagai Setiausaha Politik kepada Abdullah ketika beliau menjadi Menteri Dalam Negeri pada tahun 2003.

Beliau dilantik sebagai Timbalan Menteri Dalam Negeri selepas pilihan raya umum 8 Mac tahun lalu, dan dilantik semula sebagai senator bulan lalu.

Wan Ahmad Farid meletakkan jawatan sebagai Timbalan Menteri Dalam Negeri Jumaat lalu dan jawatan senator hari ini, untuk bertanding dalam pilihanraya kecil parlimen Kuala Terengganu pada 17 Januari depan.

Kerusi parlimen Kuala Terengganu kosong ekoran kematian penyandangnya, yang juga timbalan menteri pelajaran, Datuk Razali Ismail pada 28 November lalu.

PAS mencalonkan Mohd Abdul Wahid Endut, pilihan yang disifatkan menyejuk dan melegakan hati semua pihak.


Video ihsan Malaysiakini
Berkaitan:
Bukan Wan Farid sahaja, Najib juga pilihan yang buruk (Harakah)

0 comments:

Post a Comment

Blog Stats